brainfoods & supplementen

voeding

Voeding voor een optimaal brein


Brainfood is gezonde voeding die op een natuurlijke manier is vervaardigd. Het bevat bovengemiddeld hoge concentraties van voedingsstoffen die je brein voeden, je hersencapaciteit versterken en je brein balans bewaken.

Naast de vitaminen en mineralen (zie de overzichtslijst voor de werking per voedingsstof) zijn er ook nog andere voedingsstoffen nodig, zoals:

  • Zuurstof
  • Water
  • Eiwitten
  • Vezels
  • Essentiele vetzuren (zoals omega 3 & 6)
  • Polyfenolen (antioxidanten die je brein van neurotoxinen (vrije radicalen) ontdoen)
  • Prebiotica
  • Probiotica

Helaas zitten niet alle mineralen meer standaard in onze voeding. Ook zijn sommige vitamines lastig op te nemen door ons lichaam. Niet altijd is dit het geval, maar wel is het vaak al te laat als we daar achter komen door allerlei vage klachten. Daarom is het raadzaam om naast een gevarieerd voedingspatroon een aantal supplementen te nemen, voor een optimale absorptie van voedingsstoffen. Mijn advies is om hiervoor een speciaal consult aan te vragen bij iemand die daarin is gespecialiseerd, en niet zomaar zelf met allerlei dingen aan de slag te gaan.

Heb je geen zin om dat allemaal te doen dan zijn de poedersupplementen van @superfoodies aan te raden. Ik gebruik hier zelf de “Green juice’ van, voor mijn dagelijkse ochtend latte met havermelk en 2 tl green juice (als natuurlijke & plantaardige multivitamine). Dit is echt mijn favoriet! Daarnaast gebruik ik de ‘Luminous beauty shake’ en ‘Immunity support’ van superfoodies vooral als extra’tje door mijn smoothie of (plantaardige) yoghurt bowl, net waar ik op dat moment zin in heb.


De opdracht van vandaag is:

Als je daar behoefte aan hebt kan je, om meer inzicht te krijgen in je brainfoods, een eet-dagboek bijhouden van een week. Na deze week ga je kijken welke brainfoods je nou eigenlijk op hebt, en of je eventuele tekorten in je voeding ziet. Denk hierbij aan bepaalde vitamines of mineralen die je niet hebt binnen gekregen.

Het is niet nodig om de hoeveelheid volledig uit te rekenen, maar dit mag natuurlijk wel!

Post a comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *