Moederschap

opvoeding

Je bent zelf ook belangrijk!


Waar je zeker voor moet oppassen, en wat veel mensen onbewust hebben zonder dat ze dat weten, is een mom burn-out. Dit is een vorm van een burn-out die met name bij moeders met jonge kinderen voorkomt, doordat moeders “altijd aan staan”. (ik heb hier ook een artikel over geschreven, wil je deze lezen klik dan op de volgende link: Een mom burn-out, wat is dat nou eigenlijk? – I LEAN ON GREEN)


De opdracht van vandaag is:

Ga voor jezelf na of je het moederschap ervaart als privilege, als positieve uitdaging of misschien zelfs als een wonder waar je deel van uit mag maken, en je wijsheid mag doorgeven.

Is dit niet het geval, ga dan na of je het moederschap ervaart als zwaar, continue van alles moeten, en vooral corrigeren, regels herhalen en boos worden om alles enigszins soepel volgens jouw regels te laten lopen?

Schrijf vervolgens een lijstje met positieve en negatieve gevoelens of acties die je ervaart. Deel alles wat je doet in onder de categorie (positief of negatief) van hoe jij dit ervaart. Markeer vervolgens de (max 5) punten waar jij aan zou willen werken, en waar je je focus op kan leggen om verbetering voor zowel jezelf als je omgeving te ervaren.

Post a comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *