Chakra’s

Balans

Chakra’s zijn energiecentra


Chakra’s zijn subtiele energiepunten of centers in het menselijke lichaam. Ze bevinden zich in het astraallichaam langs de wervelkolom, vanaf de basis van de wervelkolom tot aan de kruin van het hoofd. De 7 chakra’s corresponderen met een klier in het fysieke lichaam en elke chakra heeft een kleur en energie. Het beïnvloed je fysieke, mentale, emotionele en spirituele staat van zijn. Chakra’s houden indrukken (samskaras) vast.

De locatie van de 7 chakra’s zijn in bovenstaande afbeelding visueel gemaakt. In onderstaand overzicht staan de locaties van de chakra’s ook beschreven, zo ook de elementen, zintuigen en planeten waar het mee samen hangt. De benaming en de ontwikkelingsstadia van elk chakra staat hierin ook weergegeven.

Where your mind goes, energy flows

Where your awareness goes, that grows


De opdracht van vandaag is:

Ga eens na welk chakra mogelijk geblokkeerd is, of meer aandacht kan gebruiken. Schrijf hierbij voor jezelf op waar je blokkade voelt, waarom je denkt dat het bij dit chakra past en wat je daarbij wil loslaten en juist zou willen manifesteren. Gebruik hiervoor bovenstaand schema.

P.s. Wil je meer diepgang in de chakra’s, bekijk dan eens mijn “7 days through the chakra’s” instagram workshop.

Post a comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *