Skip to content

Hoe zorg je voor meer persoonlijke balans?

Zoals het in de titel al staat beschreven is persoonlijke balans heel persoonlijk. Belangrijk is om eerst bewustzijn te creëren. Zonder bewust te zijn van je innerlijke stem, je ego, je omgeving en alles wat daar eventueel nog tussen zit, kan je niet gericht balans creëren. En om een goede balans te vinden in het nooit stil staande leven, is het van belang om gericht te kunnen sturen. Als je nog niet zover bent in het deel van bewust zijn, kan het erg veel confrontatie opleveren. Je moet door je eigen leven wroeten om erachter te komen waarom je op een bepaalde manier reageert, doet of bent.

Zelfliefde en herprogrammering

Als je eenmaal bewust bent van wat er in je omgaat, wat je voelt, hoe je reageert op bepaalde situaties en vooral ook de WAAROM vraag daarop kan beantwoorden, ben je al goed op weg! De kunst is dan om dit ook echt dagelijks te blijven oefenen met onder andere zelfliefde tools, journaling en bewustzijn momentjes in te lassen. Hiermee creëer je nieuwe gewoontes, waardoor je dit als nieuwe houvast kan gebruiken. Oude gewoontes kunnen dan hergeprogrammeerd worden. Je kan nieuwe gewoonten introduceren en eventueel zelfs de oude gewoonten hiervoor vervangen. Dit kost natuurlijk veel tijd, geduld, toewijding en zelfliefde! Als jij zelf echt iets wil veranderen zal je er ook iets aan moeten doen. Je leven veranderd niet zomaar van de ene op de andere dag (uitzonderingen en geluksvogels daar gelaten). De meeste mensen zullen daarvoor hard moeten werken. En dan bedoel ik niet in termen van werken tijd voor geld. Ik bedoel hard werken aan jezelf, investeren in jezelf, in je tijd, maar vooral ook ontdekken. Ontdekken waar je zelf voor staat, alleen jij. Waar je blij van wordt, waar je rustig van wordt, waar je voldoening uithaalt. Dit zijn allemaal dingen die jij moet (her)ontdekken voor jezelf. Vanuit zelfliefde, vanuit je hart.

Naast een enorme dosis zelfliefde en bewust zijn…

Als jij eenmaal over een flinke dosis zelfliefde en bewust zijn beschikt, dan kan je die herprogrammering inzetten om te leven naar jouw eigen normen en waarden. Voor jezelf. Bedenk daarbij dat je er dan nog niet bent. Je hebt dan alleen de mentale stappen gemaakt, die het grootste deel van je leven aanstuurt. Goed bezig dus al zou je zeggen.

Maar als jij vervolgens fysiek niks doet, zal je lichaam gaan protesteren. Sporten, bewegen, en een natuurlijke omgeving hebben daarnaast ook weer invloed op je hormoonhuishouding en dus ook weer je mentale toestand. Dagelijkse beweging en frisse lucht is een must. Sporten is voor iedereen verschillend, zorg ervoor dat je vooral bewust in je lichaam bezig bent en uit je hoofd gaat. (Volg bijvoorbeeld een yoga-les bij mij, gezellig!)

Het zelfde geld voor voeding. Wanneer jij blijft toegeven aan je suiker-verslaving, te weinig voedingsstoffen, vitaminen en/of mineralen binnen krijgt, gaat ook van alles in je lichaam weer protesteren. Dit is niet voor niks een eerste levensbehoefte. meer dan 50% van de voedingsstoffen uit je voeding in je darmen staat direct in verbinding met je brein. Hier komt dan ook het gezegde vandaan; Je bent wat je eet. Er zit hier dus zeker wel een waarheid in, aangezien zowel je fysieke als je mentale en hormonale welzijn afhangt van je voedingspatroon. Natuurlijke, plantaardige producten hebben hierbij de beste invloed op je gezondheid en welzijn. En natuurlijk mag je echt wel eens iets lekkers eten, maar zorg dat je een stevige natuurlijke en plantaardige basis hebt.

Hoe doe ik dat dan?

Snap je nu helemaal wat je moet doen, waar je aan moet werken en hoe je die balans kan bereiken? Ja? super, succes! Denk je bij jezelf toch uhm….nee niet echt. Dan kan ik jou daar natuurlijk bij helpen. Bekijk mijn online balans programma “balance my life” waarin we samen naar alle aspecten in jouw leven gaan kijken om een een betere balans te vinden. Je krijgt hierin tools, tips en tricks, opdrachten en een leuke groep waarmee je kan connecten. Het is inclusief coaching calls met mij en met de groep.

Ik ben hier zelf super enthousiast over, ik hoop jij ook! bekijk via bovenstaande knop alle informatie die je wil weten over het online balans-programma!

Liefs Eileen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *