Skip to content

Behoud van natuur en milieu is ook voor jou belangrijk!

Denk jij dat je zelf geen invloed hebt op de wereld om je heen? ik ben van mening dat je dat wel hebt, ook als individu!

Iedereen heeft invloed op zijn of haar eigen leven. Op de manier van consumeren, afvalverwerking, prioriteiten stellen, en ga zo maar door. Jouw keuzes hebben vervolgens weer invloed op de mensen om jou heen. Misschien raken deze mensen geïnspireerd of zien ze iets waar ze zelf niet over nagedacht hebben, en misschien zet je ze zelfs wel aan het denken en gaan ze op onderzoek uit. Ook deze personen beïnvloeden hun eigen omgeving, waardoor je een soort domino effect kan creëren.

Het is zo simpel om al een klein steentje bij te dragen aan een minder belastende wereld, voor onszelf, de toekomst van onze kinderen en de aangeleerde gewoonten die wij simpelweg negeren. Veel dingen zijn een gewoonte geworden, fabrikanten denken alleen na over het verkoop-aspect van producten, niet de milieubelasting die erbij komt kijken. gelukkig begint hier nu wel een shift in te komen. Steeds vaker zie je milieubewuste verpakkingen, geen verpakking of alternatieven. Ik wordt daar erg blij van! Wanneer wij als consument, geen tot weinig “schadelijke” producten meer kopen, zal het aanbod zich daarop aan passen. Dit gebeurd alleen niet in één nacht, waardoor je de resultaten of het verschil ook pas over een langere periode zal merken. Maar weet, alle beetjes helpen, dus ook jouw beetje!

10 Kleine dingen die uiteindelijk een enorme invloed hebben;

  1. Jouw mindset kan zorgen voor optimisme (check ook mijn online programma “balance my world“)
  2. Zorg ook zeker dat je bewust bent! hierdoor vallen meerdere dingen op waar je misschien iets ten goede van jezelf en het milieu kan aanpassen.
  3. Recyclen (PMD/Plastic/papier/batterijen/kleding/weggeven/door-verkopen)
  4. Jouw manier van consumeren, denk daarbij aan je voeding, plantaardige voeding is zoveel minder belastend voor het milieu dan de vee industrie! en tegelijkertijd een stuk gezonder voor je eigen gezondheid. Ook het consumeren van nieuwe kleding valt hier onder (ga eens voor 2e hands)
  5. consumeren 2; als we allemaal wat gezonder gingen eten en met name natuurlijke plantaardige producten consumeren, zouden een stuk minder fabrieken nodig zijn, wat weer minder uitstoot geeft. (tegelijkertijd zorgen meer bomen/planten/ bloemen voor meer zuurstof in de lucht die wij weer inademen, schonere longen en minder ziektebeelden dus, op heel lange termijn is dit pas merkbaar)
  6. Jouw milieubewuste gebruiken; neem wasbare netjes voor je groente en fruit, print niet alles uit, houd rekening met plastic/ afbreekbare verpakkingen.
  7. Gebruik natuurlijk afbreekbare producten als zeep of wasmiddel, denk daarbij ook aan dingen als shampoo en schoonmaakmiddelen.
  8. Pak wat vaker (of altijd) de fiets of ga lopen i.p.v. de auto! (voor kleine afstanden binnen je stad)
  9. Als je verder moet reizen, wees je dan ook bewust van je reismethode. Openbaar vervoer is bijvoorbeeld minder belastend dan al die extra auto’s die daar nog bij komen en dezelfde kant op gaan. Elke auto is er weer één extra.
  10. Leer je kinderen bewust te leven, afval te recyclen, keuzes te maken op basis van meerdere inzichten dan alleen voor zichzelf, fietsen, en laat ze daarbij ook zien wat het ze kan brengen! *Fietsen is bijvoorbeeld niet alleen een transportmiddel maar ook leuk, makkelijk, milieubewust en zorgt tegelijkertijd voor (een deel van) je dagelijkse beweging en een betere weerstand!

Wat krijg je ervoor terug?

Je krijgt er zelf een hoop voor terug! Zo wordt de lucht automatisch en beetje bij beetje gezuiverd als elk individu zich steeds bewuster wordt van de omgeving, zodat onze (toekomstige) kinderen in een beter milieu kunnen opgroeien. Er komt een meer natuurlijke normalisering, waardoor de milieucrisis waarin we nu leven (plastic-consumptie, de ozonlaag, de smok & uitlaatgassen, het smelten van de ijsvlakten, global-warming) maar ook het dierenleed, en de groeiende chronische ziektebeelden langzaamaan de tijd en ruimte krijgen om af te remmen of misschien zelfs wel te herstellen.

Je bent zelf bewuster bezig met de natuur, je komt door meer te fietsen / wandelen meer in de buitenlucht. Dat is niet alleen goed voor je weerstand, maar ook voor je brein. Het maakt namelijk een stress-verlagend hormoon aan bij zowel beweging als bij een natuurlijke (lees groene) omgeving. Dit zorgt ervoor dat je minder stress ervaart, en dus meer ruimte creëert om balans te kunnen ervaren in je leven.

Een betere wereld start bij jezelf! net als een betere balans. Dus maak vooral bewuste keuzes.

Liefs Eileen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *