Skip to content

6 manieren om genoeg water te drinken, zonder dat je alleen maar water drinkt

Omdat ik vaak te horen krijg; ik vindt water maar saai, schrijf ik dit artikel voor jou. De persoon die altijd alleen maar water ook geen tof idee vindt. Maar je kan echt wel voldoende water drinken (2 liter) zonder dat je het gevoel hebt dat het zo smakeloos is, door het extra lekker te maken. Wil je meer weten over waarom water nou zo belangrijk voor je is? luister dan ook eens naar aflevering #4 waarom is water drinken zo belangrijk? van mijn podcast: A yogi’s love mindset

Ik ben zelf wel iemand die graag water drinkt (gewoon puur, uit de kraan nog wel). Maar zeker in de zomer, als we allemaal wat meer drinken, vindt ik het ook wel eens lekker om qua smaken af te wisselen. Mijn gouden tip? Probeer eens unieke smaak combinaties die je ook nog eens gezondheidsvoordelen opleveren! zoals met kruiden.

Fruit, groente, ruiden & specerijen behoren tot de meest gezonde productgroepen met ieder zijn eigen positieve werking op het menselijke lichaam. Zo werkt kaneel genezend en tijm zuiveren, rozemarijn verbeterd je brein functie in concentratie en noem maar op!

Hoe fantastisch is het dat je hierdoor extra voordelen in je systeem krijgt! extra vitaminen en mineralen. En dat terwijl je ook nog eens aan je hoeveelheid water op een dag toe komt. En dat is niet alles, maar er zitten ook nog eens weinig calorieën in verwerkt en je kan het zo lekker maken als jij zelf wil, met een enorm scala aan afwisseling en combinaties.

Je kan fruit , groente of kruiden toevoegen aan je water. Ga op zoek naar wat je zelf lekker vindt. Je kan ook nog kiezen of je het water koud of warm wil drinken.

Mijn favoriete “smaak combinaties” heb ik hier voor je op een rijtje gezet:

  1. Zwarte bessen + munt
  2. Frambozen + komkommer
  3. Aardbeien + basilicum
  4. Stukjes appel + kaneel
  5. Stukjes peer + vanilla extract
  6. Citroen / limoen  + tijm & rozemarijn

Voor de meeste smaak: prak de bessen, snijd het fruit in blokjes, en hak of scheur de verse kruiden.

Vaak drink ik ook alleen water met citroen, of roer ik mijn voedingssupplement (wat een poedertje is die naar roosvicé smaakt) door mijn water heen, wanneer ik deze niet door mijn yoghurt of smoothie meng.

P.S. Hou je van (groente) smoothies, probeer ook deze eens aan te vullen met water voor optimale vochtopname vanuit je powerdrink!

Liefs Eileen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *